Κλείδωμα κλεμμένων κινητών

stolen mobile

Σχεδόν σε όλους μας έχει τύχει να μας κλέψουν ή να έχουμε ένα φίλο/φίλη που να του έχουν πάρει ή έχει χάσει κάποιο κινητό.
Φρένο στις κλοπές προσπαθεί να βάλει η ΕΕΤΤ.

Με δελτίο τύπου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή 26-9-2014 τίθεται σε ισχύ η υποχρέωση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να απενεργοποιούν συσκευές κινητών τηλεφώνων που έχουν δηλωθεί από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να έχουμε χάσει το κινητό μας αλλά τουλάχιστον έχουμε την ικανοποίηση ότι ούτε ο κλέφτης μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Η δήλωση του κλεμμένου τηλεφώνου γίνεται μέσω του αριθμού ΙΜΕΙ που είναι μοναδικός για κάθε συσκευή.
Ο αριθμός ΙΜΕΙ βρίσκεται :

  • πάνω στην συσκευασία του τηλεφώνου,
    και (συνήθως) στην απόδειξη αγοράς
  • ή πατώντας τον συνδυασμό πλήκτρων *#06# στην συσκευή μας.

Καλό είναι να τον αποθηκεύσουμε σε ασφαλές σημείο .

Η διαδικασία αφού έχουμε χάσει το τηλέφωνό μας είναι να πάμε στην αστυνομία να κάνουμε δήλωση απώλειας και με αυτό το χαρτί να πάμε στον πάροχο μας και να ζητήσουμε το κλείδωμα του τηλεφώνου μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σε περίπτωση που θέλουμε να αγοράσουμε ένα μεταχειρισμένο τηλέφωνο πρέπει να ζητήσουμε από τον πωλητή την απόδειξη αγοράς (φωτοτυπία)  και μια δήλωση μεταβίβασης ώστε να έρθει στην κυριότητα μας το τηλέφωνο, αλλιώς θα μας είναι άχρηστο.

Άρα πρέπει πάντα να ζητάμε να αναγράφεται στην απόδειξη αγοράς ο αριθμός ΙΜΕΙ και φυσικά να την φυλάμε για όσο καιρό έχουμε το τηλέφωνο.

Σε περίπτωση που αγοράσουμε το τηλέφωνο από τρίτο κατάστημα και όχι από το δίκτυο των παρόχων κινητής ή το πάρουμε μεταχειρισμένο, πρέπει να επικοινωνήσουμε μαζί τους και να δηλώσουμε τον αριθμό ΙΜΕΙ στον πάροχο μας.

Σχολιάστε